Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc

CONCURS DE TRADUCERI

Concursul de traduceri, ediţia 2016-2017

În urma analizării dosarelor de participare la Concursul de Traduceri, ediția 2016-2017, dată fiind calitatea ridicată a propunerilor, Comitetul Director al IICCMER a decis suplimentarea fondurilor disponibile și a numărului de câștigători de la 3 la 5. Astfel, primele cinci propuneri vor beneficia de sprijinul IICCMER în traducere, până la sfârșitul anului calendaristic în curs, în același cuantum anunțat deja. Reprezentanții editurilor câștigătoare vor fi contactați în zilele următoare de către Institut pentru a stabili pașii colaborării.

 

Nr. crt. Autor, Titlu Editura Punctaj total
1. Oleg Hlevniuk, Stalin. O nouă biografie a unui dictator Litera 40p
2. William Taubman, Hrușciov – omul și epoca Meteor Publishing 39p
3. Viaceslav Molotov, Felix Ciuev, Amintirile lui Molotov Corint 39p
4. Rosemary Sullivan, Fiica lui Stalin. Biografia Svetlanei Allilueva Corint 38p
5. Marguerita E. Harrison, Abandonată în Moscova Corint 37p
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
6. Beata de Robien, Blestemul Svetlanei. Povestea fiicei lui Stalin Humanitas 35p
7. Michael Scott Christofferson, French Intellectuals Against the Left. The Antitotalitarian Moment of the 1970s Tact 34p

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a organizat cea de-a doua ediţie a concursului destinat editurilor care traduc şi publică volume de istorie contemporană apărute în străinătate. Acestea au putut cuprinde atât volume de autor/colective, cât şi volume de memorii, jurnale, interviuri sau corespondenţă, câtă vreme tratează subiecte conexe obiectivelor de cercetare ale IICCMER.

Editurile au putut depune propunerile lor de traduceri până pe 1 martie 2017, iar în urma procesului de jurizare au fost aleşi 5 câştigători, ale căror costuri de traducere şi editare vor fi suportate de către Institut, în cuantum maxim de 10.000 RON.

Regulamentul concursului poate fi accesat aici. Modelul de CV este disponibil aici.

Pentru informaţii suplimentare, ne puteţi contacta la e-mail alin.muresan@iiccmer.ro sau la telefon +40 21 316 7565 / +40 21 316 7557.