Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc

Parteneri instituţionali

Secretariatul General al Guvernului

downloadSecretariatul General al Guvernului (SGG) este o structură instituțională cu personalitate juridică care funcționează în cadrul Guvernului României. SGG are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc funcționează în subordinea Secretariatului General al Guvernului.


Fundaţia Konrad Adenauer

Încă de la înKAS logoființarea sa, imediat după cel de-al Doilea Război Mondial, Fundația Konrad Adenauer și-a asumat rolul de a ajuta la refacerea culturii politice democratice după groaznica experiență din timpul național-socialismului. Alături de alte fundații politice, Fundația Konrad Adenauer a contribuit la diseminarea valorilor democratice şi la consolidarea statului de drept. Cu timpul, experiența din Germania postbelică s-a dovedit utilă și altor țări care au trecut prin experiențe similare.

Fundația Konrad Adenauer este prezentă în 80 de țări de pe toate continentele, derulând proiecte în 120 de ţări. În ţările post-totalitare, KAS sprijină instituţiile angajate în procesul de împăcare cu traumele provocate de dictatură şi război.

Fondat în 1998, reprezentanţa Fundaţiei Konrad Adenauer din Bucureşti coagulează forțe politice și din societatea civilă în jurul idealului de reconciliere europeană. Fundația Konrad Adenauer este partenerul strategic extern al IICCMER încă de la înfiinţarea celui din urmă în anul 2005. Fundaţia a contribuit prin finanțare și expertiză la majoritatea programelor de educație politică și civică. Fundația Konrad Adenauer este solidară cu eforturile IICCMER de studiere nepartizană a istoriei recente.


Fundația Culturală Negru Vodă

Fundaţia Negru Vodă


Primăria Oradea

Primăria Oradea